19. elokuuta 2011

Puheenjohtajan tervehdys

Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin
Politiikkaklubi järjestää syksyn ja ensi kevään aikana keskustelutilaisuuksia, joissa keskitytään ajankohtaisiin ja puhuttaviin aiheisiin. Tarkastelussa ovat etenkin eurooppalainen politiikka ja uuden hallituksen linjaukset.

Syksyllä pidetään kaksi tilaisuutta, joissa keskeisinä teemoina ovat Eurooppa, sen yhtenäisyys ja talouden turbulenssi. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Työväenmuseo Werstaan auditoriossa 8. syyskuuta ja sen aiheena on yhteisvastuun ja suvaitsevaisuuden Eurooppa. Tilaisuudessa etsitään eurooppalaisia arvoja ja identiteettiä sekä tarkastellaan Euroopan maiden kulttuurisia yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Toisessa keskustelutilaisuudessa pureudutaan Euroopan talouskriisiin, pohditaan minkälaisia poliittisia haasteita kriisi aiheuttaa ja miten sen päätökset vaikuttavat demokratian tilaan ja poliittiseen järjestelmään Euroopan unionissa.

Toisena syksyn ja myös ensi kevään poliittisen keskustelun teemakokonaisuutena ovat uuden hallituksen ohjelman tavoitteet. Lokakuun keskustelutilaisuudessa keskitytään koulutuspoliittisiin kysymyksiin ja etenkin tuntijakouudistukseen. Ensi keväänä tarkastellaan ainakin kuntauudistusta ja sen etenemistä. Tarkempaa tietoa tulevista tilaisuuksista löydät täältä.

Sanna Marin
Politiikkaklubin puheenjohtaja