29. lokakuuta 2011

Talouskriisi keskustelutti Siperian Wayne’s Coffeessa


Liisa Jaakonsaari, Sanna Marin ja Antti Alaja 29.10.2011
Politiikkaklubi järjesti 29. lokakuuta ”Eurooppa kriisissä” -keskustelutilaisuuden kauppakeskus Siperian Wayne’s Coffeessa. Alustajiksi oli kutsuttu SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja Kalevi Sorsa -säätiön projektikoordinaattori Antti Alaja. Tilaisuuden juonsi politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin.

Tilaisuudessa keskusteltiin Euroopan talouskriisistä ja sen poliittisista vaikutuksista unionin toimintaan. Tilaisuudessa pohdittiin muun muassa millä tavoin kriisi vaikuttaa jäsenmaiden suhtautumiseen eurooppalaiseen talousyhteistyöhön ja valuuttaan, miten kriisistä selvitään ja miksi siihen on ajauduttu. Yleisöä paikalle oli saapunut noin 50 henkilöä ja keskustelu oli vilkasta.

Yleisön joukossa ollut SDP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Pia Viitanen käytti puheenvuoron sosialidemokraattien toimista kriisin ratkaisemiseksi. Tampereen Eurooppanuorten puheenjohtaja Saara Paavola analysoi keskustelua repliikkipuheenvuorossaan asiantuntevaksi, mutta varovaiseksi ja toivoi siihen lisää konkretiaa.