21. marraskuuta 2012

Millainen on Sinun Tampereesi?

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi (sd).
Politiikkaklubi ja Tampereen sosialidemokraattiset valtuutetut järjestivät tiistaina 20. marraskuuta avoimen keskustelutilaisuuden kaupungin tulevaisuudesta. Tilaisuus järjestettiin Tampereen Puistotornin eli työväentalon kahdeksannen kerroksen Väinö Voionmaa salissa.

Tilaisuuden tarkoituksena oli kutsua kuntalaiset keskustelemaan uusien ja vanhojen valtuutettujen kanssa siitä millä tavoin kaupunkia pitäisi kehittää. Keskustelua riittikin puoli yhdeksään eli vielä puoli tuntia tilaisuuden oletetun loppumisajankohdan jälkeenkin.

Tilaisuudessa puhututti etenkin valtuustoryhmien välinen neuvottelutilanne. Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi kertoi kuntalaisille miten sosialidemokraattien, kokoomuksen, vasemmistoliiton ja vihreiden väliseen yhteistyöhön päädyttiin sekä mitä kunnallispoliittisia tavoitteita ja ehtoja sosialidemokraateilla yhteistyölle on. Tämän lisäksi runsasta keskustelua herättivät myös Tampereen suuret investoinnit kuten Rantaväylän tunneli sekä kaupungin heikko taloudellinen tilanne. Myös peruspalveluiden laatu ja palvelujen ulkoistukset herättivät keskustelijoissa huolta.

Tilaisuuden yhtenä tavoitteena oli vahvistaa asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia oman kaupunkinsa päätöksentekoon ja tarjota kanava tavata ja keskustella valtuutettujen kanssa.