Menneet tilaisuudet

Vuonna 2016


Loppuuko Suomesta työ?
Aika: 29.8.2016 kello 18.00-20.00

Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Tampereelle saapuvat alustajiksi kansanedustaja Eero Heinäluoma, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja ”opponenttina” toimii kansanedustaja Harri Jaskari. Aluksi Toveriseuran puheenjohtaja Esa Kanerva avaa tilaisuuden ja kertoo illan teemoista. Juontajana toimii Politiikkaklubin puheenjohtaja Inna Rokosa.
Alustajilla on tarkoitus omista lähtökohdistaan arvioida käsitystään suomalaisesta työelämästä, mitä tehdä pitkäaikaistyöttömyydelle, kuinka hallitus on onnistunut työllisyyspolitiikassaan ja mikä on kilpailukykysopimuksen merkitys. Kuinka käy suomalaisen työn ja tulevaisuuden?

Naisten ilta

Aika: 7.3.2016 kello 17.30-19.30
Paikka: TTT-Kellariteatterin lämpiö
Ohjelmassa ovat perinteinen teatterikierros ja Tarvitaanko katupartioita naisten turvaksi? -paneelikeskustelu, jossa keskustelemassa ovat Tiina Elovaara (ps), Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.) ja Sanna Marin (sd). Lisäksi Tampereen Työväen Teatterin tuottajat Arja Ahrens ja Heidi Kollanus kertovat työstään.

Yleisturva/kansalaispalkka - ratkaisu ongelmiin?

Aika: 27.1.2016 kello 18.00-20.00
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Sosiaaliturva ei toimi, työttömyysturva ei kannusta ja muutenkin hyvinvointivaltio on mennyttä maailmaa. Vai onko kuitenkaan?
Sosialidemokraattisessa liikkeessä on herännyt vireä keskustelu sosiaaliturvan muutoksesta ja hyvinvointivaltion tulevaisuudesta. Demarinuoret ja SONK ovat esittäneet omat mallinsa perustulosta.
Perustulo, kansalaispalkka, yleisturva vai jotain muuta? Tule mukaan keskustelemaan suomalaisen sosiaaliturvan tulevaisuudesta!
Alustamassa ovat Demarinuorten poliittinen sihteeri Matias Mäkynen ja perustulotutkija Johanna Perkiö, juontamassa Politiikkaklubin Inna Rokosa ja keskustelemassa sinä!

Vuonna 2015

Miten eteenpäin SDP?  -keskustelutilaisuus
Aika: 11.11.2015 kello 18.00
Paikka: Kokoussali Yrjö Mäkelin, Tampereen työväentalon 6. kerros
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin alustaa aiheesta "Miten eteenpäin SDP?".

Yhteiskunta, työ ja talous sekä yrittäjyys Suomessa
Aika: 28.9.2015 kello 18.00-20.00
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Tampereen Toveriseura, Politiikkaklubi, Pirkanmaan parhaaksi ry ja Vakuutusyhtiö Turva järjestävät avoimen yleisö- ja keskustelutilaisuuden. Alustajina toimivat Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja HH-kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Hannu Salonen.

Naisten ilta
Aika: 9.3.2015 kello 18.00-20.00
Paikka: TTT-Kellariteatterin lämpiö
Mukana SDP:n naiskansanedustajaehdokkaita - Sanna Marin, Inna Rokosa, Hanna Tainio ja ministeri Pia Viitanen. Lisäksi tilaisuudessa on mukana TTT:n johtaja Maarit Pyökäri. Illan juontaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Inna Rokosa.

Uusi vasemmisto -keskustelutilaisuus

Aika: 29.1.2015 kello 18.30-20.00
Paikka: Ravintola 931 (Kehräsaari, Tampere)
Eduskuntavaaleihin on alle 3 kuukautta aikaa. Millaista talouspolitiikkaa Suomessa ja Euroopassa nyt tarvitaan? Onko vasemmistolaiselle vaihtoehdolle tilausta? Entä onko naisille tilaa politiikan huipulla?
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ja Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson puhuvat taloudesta, tasa-arvosta ja vasemmiston tulevaisuudesta Politiikkaklubin ja Pirkanmaan parhaaksi ry:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa.


Vuonna 2014


Nyt puhutaan nuorisotakuusta!
Aika: 26.11.2014 kello 17.30-19.00
Paikka: Pala Cafè (Itäinenkatu 9, Tampere)
Nuorisotakuusta keskustelemassa ovat SDP:n varapuheenjohtaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin sekä opetusministerinäkin ansiokkaasti toiminut kansanedustaja Jukka Gustafsson. Tilaisuuden juontaa Tampereen Demarinuorten ja Politiikkaklubin puheenjohtaja Inna Rokosa.
Ensimmäisille osallistujille on tarjolla smoothie tai kahvi/tee ja brownie. Tilaisuuden järjestävät Tampereen Demarinuoret, Politiikkaklubi ja Pirkanmaan parhaaksi ry.

Voiko kirkko olla koko kansan kirkko?
Aika: 21.10.2014 kello 18.00
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Aiheeseen johdattelevat vuoden papiksi valittu, diakonia- ja työpaikkapappi Ismo Kunnas ja seurakunta-aktiivi Ilmari Nurminen. Tilaisuuden avaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Inna Rokosa, ja juontajana toimii "vaalimummo" Anni Pälä. Näyttelijä Ahti Jokinen luo tunnelmaa runojen muodossa. Kahvitarjoilu kello 17.30 alkaen.
Tilaisuuden järjestävät Politiikkaklubi, Pirkanmaan Parhaaksi ry, Sosialidemokraattinen Väinö Voionmaaseura, Tampereen sd. Toveriseura, Hervannan sos. dem. yhdistys ja Kunnallisväen sos. dem. yhdistys.

Keskustelutilaisuus
Aika: 15.9.2014 kello 18.30
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Ulkoministeri Erkki Tuomioja selvittää kansainvälisen politiikan ja talouden tulevaisuuden mahdollisuuksista selvitä Eurooppaa ja Suomea koskevista ongelmista, niiden vaikutuksesta globaaliin ja maamme sisäiseen kehitykseen, johon Ukrainan ja Venäjän konflikti luo varjonsa. EU:n sekä muun läntisen maailman Venäjälle tästä johtuen asettamien pakotteiden heijastukset tuntuvat valtion tason lisäksi alueelliseen ja paikalliseen kehitykseen ratkaisevasti.
Alueellisista kehitysnäkymistä käyttää puheenvuoron konsernijohtaja, Kuntarahoituksen hallituksen jäsen Juha Yli-Rajala.
Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Tampereen Sos. dem. Toveriseura, Politiikkaklubi, Pirkanmaan Parhaaksi ry ja Tampereen Kunnallisväen sos. dem. yhdistys.

Kaiken kansan vapputori
Aika: 1.5.2014 kello 13.30-15.30
Paikka: Väinö Linnan aukio (Finlayson)
Kaiken kansan vapputori valtaa jälleen Väinö Linnan aukion. Tänä vuonna tapahtumalavalle nousevat ska-yhtye VOIMARYHMÄ sekä taikuri-jonglööri Jani Suihkonen. Vappuväen seassa viihdyttää Riesa-pelle. Temppuradan ja Halisko-maskottinsa torille tuo Työväen Urheiluliitto. Tarjoamme tuoreet munkit kahvin tai mehun kera! Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman järjestävät Demarinuorten, SAK Nuorten ja Vasemmistonuorten paikallisjärjestöt. Yhteistyökumppaneina mm. Politiikkaklubi.

Onko eettinen markkinatalous mahdollinen?
Aika: 23.4.2014 kello 18.00
Paikka: Telakka 2. krs. 
Eettisestä markkinataloudesta ovat puhumassa ulkoministeri Erkki Tuomioja ja eurovaaliehdokas Kaisa Penny. Tilaisuuden järjestävät Hakametsän sosialidemokraatit ry, Politiikkaklubi ja Sos. dem. yhdistys Uurtajat ry.

Nuoret ja EU -keskustelutilaisuus
Aika: 28.3.2014 kello 18.00
Paikka: Kauppakeskus Siperian Pala Cafe
Puhumassa upeat EU-vaaliehdokkaat Kaisa Penny ja Eero Vainio. Tilaisuuden juontaa Inna Rokosa.

Naisten ilta
Aika: 10.3.2014 kello 18.00-20.00
Paikka: TTT-Kellariteatterin lämpiö
Mukana Pirkanmaan eurovaaliehdokas Kaisa Penny ja dramaturgi Seija Holma. Illan juontaa Inna Rokosa. Tuote- ja harrastusesittelyitä, tutustumiskierroksia TTT:n kulisseihin, kahvitarjoilu. Tilaisuuden järjestää Politiikkaklubi.

Yleisöluento ja keskustelutilaisuus
Aika: 28.1.2014 kello 18.00-20.00
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Historioitsija Ville Kivimäen Tieto-Finlandia-palkinnon 2013 voittanut teos ”Murtuneet mielet. Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939-1945″ (WSOY) purkaa rohkeasti sankaruuden ylle sälytettyjä myyttejä sekä sukupolvia vaivanneita kansallisia traumoja. Kivimäki kartoittaa teoksessaan suomalaisten rintamamiesten psyykkistä kestämistä ja psyyken murtumista talvi- ja jatkosodassa. Nuoren historiantutkijasukupolvemme ehdotonta kärkeä edustava tutkija Ville Kivimäki (s. 1976) on ollut toimittamassa ja kirjoittamassa mm. aihetta sivuavia Ihminen sodassa, Ruma sota ja Finland in World War II -teoksia. Keskustelutilaisuuden järjestävät yhteistyössä Sos. dem yhdistys Uurtajat, Politiikkaklubi ja Työväenmuseo Werstas. Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy.

Vuonna 2013

Vanhuspalvelulakia käsittelevä tilaisuus 
Aika: 5.11.2013 kello 18.00 
Paikka: Puistotornin kokoussali Väinö Voionmaa, Tampereen työväentalon 8. krs. 
Uutta vanhuspalvelulakia esittelee Tampereen vanhusneuvoston puheenjohtaja Arja Ojala ja vanhusneuvoston toiminnasta kertoo Tampereen vanhusneuvoston esittelijäsihteeri Kirsi Nurmio. Tilaisuuden järjestävät Tampereen sos. dem. Kunnallisjärjestö ja Politiikkaklubi.

Pelastiko suomalainen asevelihenki maan itsenäisyyden?
Aika: 17.10.2013 kello 18.00 
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Aseveliliikkeen synnystä ja sen poliittisista vaikutuksista esitelmöi FT Lasse Lehtinen. Keskustelun johdattelijana toimii työväen poliittisen liikkeen tutkija Seppo Tuovinen. Tilaisuuden järjestävät Sos. dem yhdistys Uurtajat, Politiikkaklubi ja Työväenmuseo Werstas. Vapaa pääsy.

Tunneli vai ei? -paneelikeskustelu
Aika: 12.9.2013 kello 17.30-19.30
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Tampereen kaupungivaltuusto käsittelee tunnelihankkeen jatkoa kokouksessaan 16.9.2013. Aiheesta keskustelevat mm. Pekka Salmi (SDP). Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Hakametsän sosialidemokraatit ry ja Politiikkaklubi.

Kaiken kansan vapputori
Aika: 1.5.2013 kello 14.00-16.00
Paikka: Väinö Linnan aukio (Finlayson)
Janne Laurila ja Tuhlaajapojat soittavat musiikkia. Ohjelmassa on temppurata ja Haliko-maskotti (Tampereen TUL), Rantaperkiön Iskun tyttöjen tanssiesitys, ongintaa (Tampereen Nuoret Kotkat) ja onnenpyörä (Pioneerit). Tarjolla munkkia, kahvia ja mehua. Vapaa pääsy. Järjestäjinä paikalliset Demarinuoret, SAK nuoret ja Vasemmistonuoret. Yhteistyökumppaneina mm. Politiikkaklubi.

Naisten ilta
Aika: 6.3.2013 kello 18.00
Paikka: Tampereen Työväentalon Kellariteatterin lämpiö
Tervehdyspuheen esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin, illan puhujana on kansanedustaja Saara Karhu ja lisäksi teatteriohjaaja Sirkku Peltola kertoo työstään.

Vuonna 2012

Millainen on sinun Tampereesi?
Aika: 20.11.2012 klo 18-20.30
Paikka: Tampereen Puistotornin (työväentalo) Väinö Voionmaa sali 8. krs
Millaista ruokaa lapsesi saa päiväkodissa? Mikä mättää vanhustenhoidossa? Kuullaanko kuntalaisia päätöksenteossa? Politiikkaklubi ja sosialidemokraattiset valtuutetut kutsuvat Sinut keskustelemaan kaupungin tulevaisuudesta. Tilaisuuden avaa Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi.

Millä Suomi menestyy - ja Tampere?
Aika: 8.11.2012 klo 18-20
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Keskustelemassa professori Markku Mattila, opetusministeri Jukka Gustafsson ja tuore kaupunginvaltuutettu Sanna Marin.
Tulevaisuusseminaarissa etsitään keinoja Suomen ja Tampereen kaupunkiseudun elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

Työväenyhdistyksen ehdokkaita tavattavissa
Aika: 26.10.2012 klo 16-17
Paikka: Koskikeskuksen Linkosuo
Tavattavissa Tampereen Työväenyhdistyksen kunnallisvaaliehdokkaat Pekka Salmi, Sanna Marin, Joni Lehtimäki ja Päivi Pyymäki. Kahvitarjoilu.

Työväenyhdistyksen ehdokkaita tavattavissa
Aika: 19.10.2012 klo 16-17
Paikka: Koskikeskuksen Linkosuo
Tavattavissa Tampereen Työväenyhdistyksen kunnallisvaaliehdokkaat Inna Rokosa, Antti Hiitti, Eveliina Partajärvi, Miska Paulorinne ja Pia Viitanen. Kahvitarjoilu.

Mitä kuuluu Tampereen isoille hankkeille?
Aika: 6.10.2012 klo 14-15.30
Paikka: Kauppakeskus Siperian Aschan kahvila (Itäinenkatu 9)
Keskustelemassa Tampereen kaupungin tilaajapäällikkö Risto Laaksonen, apulaispormestari Leena Kostiainen ja sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi.
Tampereella suunnitellaan useita isoja hankkeita kuten Rantaväylän tunnelia, keskusareenaa ja katuraitiotietä. Onko kaikkia varaa toteuttaa? Tilaisuuden juontaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin.

Valtio määrää - kunnat maksavat?
Aika: 11.9.2012 klo 18-20
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Keskustelemassa Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas, Tampereen kaupungin talousjohtaja Juha Yli-Rajala, kaupunginvaltuutettu Seppo Salminen ja pääluottamusmies Esa Kanerva. Selviämmekö edessä olevasta taloussuosta? Kykenevätkö kunnat rahoittamaan lisärasitteet samalla, kun niiden taloudelliset mahdollisuudet heikkenevät? Velallako hyvinvointipalvelujen lisäys ja investoinnit turvataan? Tilaisuuden juontaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin.

Naisten ilta
Aika: 29.2.2012 klo 18-20
Paikka: TTT Kellariteatteri (Hämeenpuisto 28)
Tampereen työväenyhdistyksen Politiikkaklubi ja Dooris -verkosto järjestävät perinteisen Naisten illan Työväenteatterin kellariteatterin lämpiössä.Ohjelmassa muun muassa tutustumiskierroksia Työväenteatterin kulisseihin ja tuote-esittelyitä kosmetiikasta ja vaatteista. Tervehdyspuheen pitää kansanedustaja Pia Viitanen ja teatteriohjaajan työstä kertoo ohjaaja Tiina Puumalainen. Tilaisuuden juontaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin. Tarjolla on pientä purtavaa ja virvokkeita. Tervetuloa! 

Mistä nuorille töitä?
Aika: 11.1.2012 klo 18.00
Paikka: Kellariteatterin lämpiö (Hämeenpuisto 28, Tampere)
Keskustelemassa kansanedustaja Antti Lindtman ja Tampereen sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi.
Mitä hallitus tekee työttömyyden vähentämiseksi ja nuorten aseman parantamiseksi? Tarkastelussa yhteiskuntatakuu. Tilaisuuden juontaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin.

Vuonna 2011

Eurooppa kriisissä
Aika: 29.10.2011 klo 16.00
Paikka: Wayne's Coffee, kauppakeskus Siperia (Itäinenkatu 9, Tampere)
Keskustelemassa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja Kalevi Sorsa säätiön projektikoordinaattori Antti Alaja.
Talouskriisin pyörteessä. Tilaisuudessa keskustellaan Euroopan talouskriisistä ja siitä,  minkälaisia poliittisia haasteita kriisi aiheuttaa Euroopassa. Miten talouskriisin päätökset vaikuttavat demokratian tilaan ja poliittiseen järjestelmään? Tilaisuuden juontaa Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin.

Tampereen Työväentalon avoimet ovet 
Aika: Tampereen päivänä 1.10. kello 10-14 
Paikka: Tampereen työväentalo (Hämeenpuisto 28)
Tutustumiskierrokset Tampereen Työväentalolla klo 10 ja klo 12 alkaen, kierrokset lähtevät ala-aulasta pääovien luota (Hämeenpuisto 28). Työväen taidetta pääsee ihailemaan Konsussa, Tampereen Työväentalon 3. krs, klo 10-14. Esillä on mm. Allan Salon, Tuulikki Pietilän, Reino Viirilän, Yrjö Forsenin ja Tauno Nummen maalauksia. 

Yhteisvastuun ja suvaitsevaisuuden Eurooppa - onko sitä?
Aika: 8.9.2011 klo 18.00
Paikka: Työväenmuseo Werstaan auditorio
Keskustelemassa entinen europarlamentaarikko Lasse Lehtinen ja EVA:n johtaja Matti Apunen. Tilaisuudessa etsitään eurooppalaisia arvoja ja identiteettiä sekä tarkastellaan Euroopan maiden kulttuurisia yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Tilaisuuden avaa Toveriseuran puheenjohtaja Esa Kanerva ja juontajana toimii Politiikkaklubin puheenjohtaja Sanna Marin. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Opetusministeri Jukka Gustafsson tavattavissa
Aika: 2.7.2011 klo 11-12
Paikka: Tammelantori
Tule evästämään Pirkanmaan demariministeriä Jukka Gustafssonia. 100 ensimmäiselle munkkikahvit. Tilaisuuden järjestävät Pirkanmaan Sosialidemokraatit ja Tampereen Työväenyhdistys. 

Naisten ilta
Aika: 7.3.2011 klo 18.00
Paikka: TTT:n kellariteatterin lämpiö, Hämeenpuisto 28
Ohjelmassa muun muassa tuote-esittelyjä vaatteista, kosmetiikasta, koriste-esineistä ja kynttilöistä sekä tutustumiskierroksia teatterin kulissien taakse. Tilaisuuden avaa kansanedustaja Saara Karhu. Teatterin taiteellisesta suunnitteluista kertoo dramaturgi Seija Holma. Tilaisuuden juontaa Sanna Marin. Tilaisuus on maksuton. 

Mihin kaikkeen Tampereella on varaa?
Aika: 14.2.2011 klo 18.00
Paikka: TTT:n kellariteatterin lämpiö, Hämeenpuisto 28
Keskustelua muun muassa tunnelista, ratikasta, parkkiluolasta ja monitoimihallista. Alustajana tilaajapäällikkö Risto Laaksonen. Paneelikeskustelussa mukana Pekka Salmi (sd.), Leena Kostiainen (kok) ja Olli-Poika Parviainen (vihr). Kahvitarjoilu. 

Kuka maksaa talouskriisin laskun? Mikä muuttuu taloudessa?
Aika: 25.1.2011 klo 18.00
Paikka: TTT:n kellariteatterin lämpiö, Hämeenpuisto 28
Alustajina kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Miapetra Kumpula-Natri ja STTK:n talouspoliittinen asiantuntija Ralf Sund. Kahvitarjoilu.